Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@07:06:04 GMT

آیا پژو پارس TU5 یک تجربه ی رضایت بخش است؟ (+عکس)

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۳۴۵۳۵

آیا پژو پارس TU5 یک تجربه ی رضایت بخش است؟ (+عکس)

پول‌نیوز -پژو پرشیا، خودرویی که با ادغام نام ایران در یک تجربه ی موفّق فرانسوی به نام پژو 405 آغاز به کار نمود و هدف آن جلب توجّه مشتریان مشکل پسندتر ایران خودرو بود. حقیقتاً اگر محصولاتی را که ایران خودرو بر روی پلتفرم 405 طرّاحی و تولید کرده از نظر بگذرانیم، پژوی پرشیا، یا همان پژو پارس، از موفّق ترین نمونه ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امّا طبع آزمایی در این محصول نیز نتیجه خوب و بد زیادی به همراه داشته است.




در این باره با بررسی اولین نمونه های پژو پارس می توان دریافت که از همان ابتدا، موتور کوچک پژو 405، توان به یدک کشیدن بدنه ی نسبتاً سنگین تر پژو پارس را ندارد و اضافه کردن المان های اسپرت و اجزای داخلی کابین، چندان هم مهندسی شده نبوده است.

 در مدل های بعدی نیز به تناسب اینکه هر بار قسمت خاصی از اجزای این خودرو مورد توجه قرار می گرفت و سایر بخش ها از قلم می افتادند، باز مشکلاتی وجود داشت. مثلاً تا همین اواخر هم تغییرات پی در پی در پیشرانه ی خودروی پارس، در حدّ آزمون و خطا و بیشتر برای ایجاد تفاوت در قیمت ها بوده است.

 اگر اولین طراحی بدنه ی پارس با قدرت تولیدی موتور پژو 405 تناسب چندانی نداشت، موتورهای انتخابی بعدی نیز با گیربکس و بدنه ی پارس تناسب چندانی نشان نداده اند. حاصل کلّی بیشتر این تغییرات، در حدّ افزایش یا کاهش شتاب، یا هماهنگ سازی قدرت با ابعاد و وزن بدنه بوده که البته به سبب استفاده از ایده های اقتباسی، کمتر به مقصود رسیده است.

وزن یک پژو پارس حدوداً 1.2 تن است. قسمت عمده ی این وزن حاصل بدنه و شاسی آهنی است. مابقی وزن خودرو نیز از سوار کردن لوازم کابین، قطعات سیستم پیشران و طیف وسیعی از روکش و قاب و ... حاصل می شود. خودروساز ایرانی برای هماهنگ کردن قدرت موتور با وزن ماشین، تنها به دستکاری و تغییرات جزئی در دسته ی دوم پرداخته و از ایجاد تغییرات اساسی در بدنه و شاسی خودداری کرده است. لذا شاهد هستیم که در هر مدلی از پارس، جزئیات متغیر و متفاوتی حضور دارند، بدون این که اثر مثبتی بر کارایی و کیفیت خودرو داشته باشند. تنها این نکته وجود دارد که به تناسب قطعات جدید در کابین و چراغ و لوازم جانبی، قیمت محصول نیز مرتباً در حال تغییر است.

مشخصات فنّی پژو پارس tu5

موتور 1.5 لیتری 16 سوپاپ بنزینی TU5، 108 اسب بخار قدرت تولید می کند و در 4000 دور دقیقه چرخش محور، 142 نیوتن متر گشتاور دارد. این پیشرانه ی انژکتوری بنزینی در هر 100 کیلومتر رانندگی خارج از شهر 6 و در داخل شهر 10 لیتر سوخت مصرف می کند و بدین ترتیب، مصرف متوسط آن حدود 7 لیتر در هر 100 کیلومتر تخمین زده شده است. استاندارد یورو 4 نیز سطح حدّاقلی قابل قبولی از به سوزی سوخت را در آن تضمین نموده و البته نگارندگان آیین نامه های تولید خودرو در ایران را راضی نگه می دارد.

جعبه دنده ی خودور کماکان مدل 5 سرعته ی دستی است که سرعت و قدرت را از موتور به دیفرانسیل جلو منتقل می کند. در خصوص این جعبه دنده در بیشتر مدل های پارس حرف و حدیث فراوان است. بیشتر مصرف کنندگان از زوزه ی عجیب آن در سرعت های بالا و از صدای ضربه مانند چرخ دنده ها در حالت دنده ی عقب شکایت کرده اند. گویا این مشکلات در مدلی که با نام TU5 شناخته شده، بیشتر از بقیه ی محصولات است.



سیستم تعلیق پژو به واقع از رضایت بخش ترین امتیازات آن محسوب شده و این رضایت را خریداران پژو پرشیا به خوبی تجربه کرده اند. از میان محصولات ایران خودرو، پژو پارس که طلایه دار کیفیت های لوکس بوده است، به خوبی توانسته در حوزه ی فنر بندی و سیستم تعلیق سربلند باشد.

البته شکایت هایی نیز از طرف مصرف کنندگان مبنی دوام کم قطعات جلوبندی پژو پارس و صداهای نامأنوس از آن وجود دارد که بیشتر به سبب وزن سنگین بدنه بوده و نقش سیستم تعلیق در ایجاد آن کمتر است. فرمان هیدرولیک بسیار نرم پژو پارس نیز که جزء ثابت این سیستم محسوب می شود.

در همه ی مدل های پژو پرشیا از ترمزهای دیسکی که به وسیله ی پمپ روغن تغذیه می شوند، استفاده شده و جدیداً فنّاوری های ضد قفل به این ترمزها ضمیمه شده است.

شتاب قابل قبول پژو پارس همواره مورد توجّه بوده است، لیکن این شتاب در موتور TU5 به نسبت مدل هایی که با موتور 16 سوپاپ زانتیا تولید شده اند، به مراتب کمتر است. از جمله امکانات ایمنی قابل ذکر در پژو پارس TU5 تنها می توان به اضافه کردن دو عدد کیسه هوا برای سرنشینان جلو اشاره نمود.

در داخل کابین پژو پارس گرچه سعی شده روند چند ساله ی یک خودروی لوکس تولید داخل حفظ شود، امّا با توجه به گزارش های موجود از بازار و کارشناسی های صورت گرفته، استفاده از مواد اولیه ی پلاستیک کم کیفیت در آن ناخرسندی های بسیاری را به همراه داشته و سیستم تهویه ی قدیم آن نیز محل شکایات بوده است. البته در نمونه های جدید، تنظیم برقی صندلی های جلو، سیستم گرمایشی ضد بخار شیشه ی جلو، فرمان قابل تنظیم، داشبورد با طرّاحی اقتباسی جدید و ... قدری از این گلایه ها کاسته است.

قیمت پژو پارس TU5 با توجه به رقبای بسیاری که دارد می بایست از ثبات بیشتری برخوردار باشد. لیکن انحصار صنعت خودرو در ایران سبب شده که خودروساز حرف خود را بزند و محصولی این چنین معمولی را با قیمت 40 تا41 میلیون تومان به فروش برساند. البته ماهیت بی ثبات بازار و کیفیت نازل برخی از نمونه ها، سبب کاهش قیمت آنی پژو پارس در بدو ورود به بازار مبادلات می شود. تا جایی که شاهد خرید و فروش آن به قیمت هایی نزدیک به 37 میلیون تومان نیز هستیم.

در پاسخ به سوالی که در عنوان این نوشتار مطرح شد، می توان گفت که پژو پارس TU5 صرفاً تلاشی است برای ایجاد تنوّع در بازار و پاسخ طیف گسترده ی نواقص ساختاری پژو پارس نیست. امّا به هر حال به عنوان یک تلاش به روز می تواند بخشی از نیاز های مصرف کننده را تأمین نماید.

شما قادر هستید برای آگاهی از آخرین قیمت پژو پارس TU5 به و سایر تیپهای این خودرو به وب سایت همراه مکانیک مراجعه نمائید. همچنین قادر خواهید بود برای مشاهده قیمت محصولات ایران خودرو به آدرس www.hamrah-mechanic.com/carprice/irankhodro/ مراجعه نمائید. قیمت های ارائه شده در نرم افزار محاسبه قیمت همراه مکانیک بر اساس معاملات صورت گرفته در بازار خرید و فروش خودرو محاسبه می شوند.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۳۴۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واژگونی خودروی پژو پارس در «صفی‌آباد» یک مجروح برجا گذاشت

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ رحمان اسپیدکار در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: در پی اعلام یک مورد واژگونی در کیلومتر ۱۷ محور "صفی آباد" حوالی روستای دلو بلافاصله گشت پاسگاه انتظامی، کارشناسان پلیس راه و عوامل امدادی به محل مورد نظر اعزام شدند.

وی با اشاره به اینکه در اثر این حادثه سرنشین جلوی خودرو به دلیل نداشتن کمربند ایمنی دچار مصدومیت شد خاطر نشان کرد: به راننده خودرو به دلیل بستن کمربند ایمنی در این حادثه آسیبی وارد نشد.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه برابر اعلام نظر کارشناسان حاضر در صحنه علت این حادثه بی احتیاطی و عدم توجه به جلو در کنترل وسیله نقلیه اعلام شده است، یادآور شد: رانندگان عزیز به جهت کاهش وقوع تصادفات قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را همواره مد نظر قرار دهند و با بستن کمربند ایمنی از جان خود محافظت کنند

کد خبر 6089448

دیگر خبرها

  • واژگونی خودروی پژو پارس در «صفی‌آباد» یک مجروح برجا گذاشت
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • واژگونی خودرو سواری در جاده رامجرد به درودزن
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • تصادف پژو پارس با کامیون در قزوین یک‌کشته برجای گذاشت
  • واکنش شورای‌رقابت به افزایش ۱۵۰میلیونی قیمت پرشیا
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پرشیا
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • قیمت پژو پارس امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟